Patient & anhörig

Den här sidan vänder sig till dig som är diagnostiserad patient som har fått medicinsk nutrition från Nutricia genom sjukvården, eller för dig som är på något sätt är anhörig eller har anknytning till medicinsk nutrition. På dessa sidor finner du och dina anhöriga fakta, broschyrer på olika språk, inspiration, tips och recept.

ADHD & MINSKAD APTIT

Kämpar ditt barn med att äta tillräckligt på grund av minskad aptit från ADHD-medicinering? På ADHDnaring.se finner du som förälder till ett barn med ADHD stöd och verktyg för att bättre möta matproblematiken. Tips och matnyttig information finns som inspiration och motivation för dig och ditt barn.

Fortini

Har ditt barn fått Fortini utskrivet på recept?  Här kan du som är förälder, släkting eller på annat sätt anhörig till barn som fått Fortini utskrivet på recept, få bra tips och hitta många goda och inspirerande receptförslag.

Här hittar du recept med Fortini

Till recepten

Fortimel

fortimel.se kan du som patient, förälder, släkting eller på annat sätt anhörig till någon med undernäring, skörhet eller svaghet hitta såväl Nutricias produkter men även fakta, inspiration och tips eller recept.

 

Här hittar du recept med Fortimel

Till recepten

Komjölksallergi

Information och praktiska hjälpmedel för dig som är förälder till ett barn med mjölkallergi.  Här kan du som är förälder, släkting eller på annat sätt anhörig till ett barn med komjölksallergi hitta såväl Nutricias produkter men även fakta, broschyrer på olika språk, inspiration, tips och recept.

Här hittar du mjölkfria recept för barn med komjölksallergi

Till recepten

Till information på andra språk

PKU

alltompku.se kan du som har PKU och du som är förälder, släkting eller på annat sätt anhörig till ett barn med PKU hitta såväl Nutricias produkter men även fakta, inspiration och tips, recept eller vad som är på gång kring ämnet PKU. Vi kommer annonsera när vi har möte, läger, matlagningsevent eller liknande på gång.

Sondnäring

Om du eller någon i din närhet blivit ordinerad sondnäring kan det dyka upp en del frågor och funderingar. Vi har skapat två olika sidor beroende på om det är ditt barn som har fått sond, barnsondmat.se, eller om det är du själv som har fått sond/har en vuxen anhörig, alltomsondnäring.

Sondnäring för barn

barnsondmat.se hittar du information om några av de utmaningar som du som förälder kan möta när du har ett barn med neurologisk funktionsnedsättning och ätproblem. Du finner här stöd- och informationsmaterial som kan vara till hjälp både tiden innan ditt barn har fått sond samt efter; vardagen med sond. Du som sjukvårdspersonal kan även finna verktyg och support som kan vara till stöd i dialog med föräldrar.

Här hittar du recept med hemlagad sondnäring

Sondnäring för vuxen eller anhöring

Om du eller någon i din närhet blivit ordinerad sondnäring kan det dyka upp en del frågor och funderingar. Nutricia har skapat alltomsondnaring.se för att hjälpa till att besvara en del utav dessa frågor.

 

 

 

Souvenaid

Denna sida, souvenaid.se, är till för dig som är närstående någon som blivit drabbad av Alzheimers sjukdom. Här kan du få svar på dina frågor och funderingar kring ämnet och få tips och råd i vardagen.

nutriciaflocare

Har du eller någon i din närhet blivit ordinerad sondmatning? På nutriciaflocare.com kan du få svar på dina frågor och funderingar kring och läsa om hur man använder och sköter pumpen.

Recept & inspiration

Receptbroschyrer

Recept & inspiration anpassade utifrån Nutricias produkter. Du hittar också mjölkfria recept på andra språk.

Till receptsidan