Denna sida och dess information är till för personal inom hälso-och sjukvården.

Vi håller sjukhus, vårdhem, hemtjänster, studenter, apotek och grossister uppdaterade om produkt-och utveckling, forskning och studier samt våra kurser och akademiska evenemang. Vänligen bekräfta att du arbetar inom hälso-och sjukvården eller om du är patient med recept. Om du är patient eller anhörig kan vi också hjälpa dig att komma till våra sidor speciellt för er. Om du vill ändra ditt val i framtiden måste du ta bort dina cookies.

Upptäck nya Fortimel PlantBased Energy

Vår första näringsmässigt kompletta, växtbaserade näringsdryck

Tillgodoser näringsbehov och livsstil

Under de senaste 10 åren har intresset att följa en växtbaserad kost ökat.1 Denna trend visar sig också hos patienter med sjukdomsrelaterad undernäring som kräver kostbehandling med medicinsk nutrition.2 Intresset för växtbaserad medicinsk nutrition är inte bara begränsad till patienter som följer en vegansk kost, utan även bland patienter som vill öka sin konsumtion av växtbaserade produkter för miljömässiga, etiska eller kulturella skäl.

Växtbaserade medicinska näringsdrycker innebär ett alternativ för patienter. Att erbjuda alternativ som går i linje med patientens preferenser och värderingar kan hjälpa till att förbättra följsamhet.3,4 

Vår första näringsmässigt kompletta, växtbaserade näringsdryck

På Nutricia vet vi att varje patients resa är unik och med ett växande antal patienter som anammar en växtbaserad kost och livsstil1 har vi utvecklat en vegansk, näringsmässigt komplett näringsdryck som möter patienters näringsbehov likväl som livsstilspreferenser.

 

Upptäck Fortimel PlantBased Energy

Särskilt sammansatt för patienter med sjukdomsrelaterad undernäring som följer en växtbaserad kost. Fortimel PlantBased Energy är en näringsmässigt komplett, drickfärdig näringsdryck, gjord med ärt- och sojaprotein. Den är lämplig för vegansk kost men även för dem med komjölksallergi. Den är laktosfri och glutenfri och kan även användas av dem som inte följer någon speciell diet men vill utöka sina alternativ.

Vi tror att en positiv produktupplevelse är nyckeln till att främja god efterlevnad av kostbehandling med medicinsk nutrition och att det i slutändan resulterar i bättre följsamhet. Av denna anledning har Fortimel PlantBased Energy utvecklats i två omtyckta smaker.5

  • En uppfriskande blandning av passionsfrukt- och mangosmak
  • Mocha, en blandning av kaffe- och chokladsmak

En evidensbaserad innovation

I en 4-veckors interventionsstudie bland patienter med risk för undernäring, fann man att (3,4):

Vältolererad

Både patienter och hälsa- och sjukvårdspersonal rapporterar att Fortimel PlantBased Energy är vältolererad.

Följsamhet

94% av patienterna följde sin behandling under 4 veckors intervention jämfört med behandlingsstart.

Mer energi & protein

Fortimel PlantBased Energy ökade det dagliga energi- och proteinintaget signifikant.

Minskad risk för malnutrition

Risk för undernäring enligt MUST reducerades signifikant hos patienter med hög risk för undernäring under 4 veckors interventionsperiod jämfört med vid behandlingsstart.

Protein av hög kvalitet i växtbaserad medicinsk nutrition

Vi förstår vikten av att erbjuda växtbaserade medicinska näringsprodukter till det ökande antalet patienter som anammar en växtbaserad kost och livsstil. Men vi förstår också nödvändigheten av att säkerställa att proteinsammansättning i medicinska nutritionprodukter är av hög kvalitet. Fortimel PlantBased Energy innehåller högkvalitativ blandning av ärt- och sojaprotein. Dess Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PDCAAS) är 1, vilket anses vara av hög kvalitet. DIAAS (digestible indispensable amino acid score) är en viktig standard även för bedömning av proteinkvalitet.6

REFERENSER
  1. Euromonitor International, Plant based Eating and Alternative Proteins, June 2021.
  2. Data on file 2021
  3. Delsoglio M, et al. Abstract no. ESPEN22 LB 2139. Presented at ESPEN Congress, Vienna, September 2022
  4. Griffen C, et al. Abstract no. ESPEN22 LB 2147. Presented at ESPEN Congress, Vienna, September 2022.
  5. Nutricia, Data on file. Product evaluation with N=83 healthy adults aged above 40 years (2021, Spain).
  6. Report of an FAO Expert Consultation 2013.