Nordic Expert Opinion 26 MAJ 18.00-19.30

Webbseminariet vänder sig till dig som är läkare, sjuksköterska och dietist och ger en praktisk guide för införande av nutrition som en del av stödjande cancervård. 

Webbseminarium med fokus på det nya NORDIC EXPERT OPINION paper

Följ med oss i denna unika möjlighet att möta de ledande nordiska Experter genom ett virtuellt vetenskapligt webbseminarium med Q&A den 26 maj kl 18.00-19.30.

Du ges möjlighet att ställa frågor och få svar på varför och hur man implementerar medicinsk nutrition som en del av behandlingen av cancer.

Webbseminariet kommer att fokusera på det nya NORDIC EXPERT OPINION paper: En praktisk guide för att implementera medicinsk nutrition i den dagliga verksamheten.

 

Vad?

60 minuter forskningspresentation och 30 minuter Q&A.

För vem?

För dig som är involverad i behandlingen av patienter med cancer.

När?

26 maj 2021 kl. 18.00-19.30.

Var?

Kostnadsfritt webbseminarium.

Talare & Panel

Talare

Pia Österlund, MD, PhD Professor, Karolinska institutet och Karolinska Universitetssjukhuset, Tampere Universitetssjukhuset
Gabor Liposits, Onkolog, Senior konsult, PhD student, Danmark.

Panel

Stein Kaasa, PhD Professor i palliativ medicin, Institutet av cancerforskning och molekylär medicin, Trondheim.
Gabor Liposits, onkolog, PhD student.
Tommy Cederholm, MD, professor klinisk nutrition Uppsala Universitet och överläkare i Geriatrik vid Akademiska sjukhuset.
Pia Österlund
, MD, PhD, professor.
Ylva Orrevall, PhD, leg. dietist, Karolinska Universitetssjukhuset.

 

PROGRAM

18:00- 18:30: Pia Österlund kommer att beskriva bakgrunden och anledning till införande av medicinsk nutrition vid cancer med fokus på kakexi.

18:30 – 19:00: Gabor Liposits kommer att fokusera på hur man implementerar internationella riktlinjer i praktiken – Den praktisk tillämpbara guiden av Nordic Expert Opinion.

19:00 – 19:30: Live Q&A session – alla experter från arbetsgruppen kommer att medverka: Stein Kaasa, Tommy Cederholm, Pia Österlund, Gabor Liposits och Ylva Orrevall.

Kontakta mig om du har frågor om webinaret

Carina West

Brand and Channel Manager

carina.west@danone.com070-341 11 80