PK Aid 4

PK Aid 4

Proteinersättning för kostbehandling av personer med PKU. Innehåller endast aminosyror. Innehåller ej fenylalanin.

PK Aid-4 är ett fenylalaninfritt pulver att blanda till dryck, avsett för personer med PKU i alla åldrar. PK Aid-4 innehåller essentiella och icke-essentiella aminosyror med undantag för fenylalanin och lite kolhydrat. PK Aid-4 måste kompletteras med vitaminer och mineraler eftersom det inte finns tillsatt i PK Aid, men även annan mat för att täcka behovet av fenylalanin och övriga näringsämnen enligt ordination från läkare eller dietist.

Indikation

Proteinersättning för kostbehandling av personer med PKU. Innehåller endast aminosyror. Innehåller ej fenylalanin. Avsett för personer med PKU i alla åldrar.

Dosering

Doseringen är individuell och och används under inrådan av dietist eller läkare. Måste kompletteras med annan mat samt vitaminer, mineraler och spårämnen för att täcka behovet av fenylalanin och övriga näringämnen.

Kontraindikation

Ej lämplig som enda näringskälla.

Hållbarhet

Bäst-före-datum anges på burkens botten som dag-mån-år.

Förvaring

Oöppnad burk förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur. Öppnad burk förbrukas inom 1 månad. Tillredd näring förvaras i kylskåp och förbrukas inom 24 timmar.

Servering

Bör intas i samband med måltid.

Viktigt

Livsmedel för speciella medicinska ändamål och används under medicinsk övervakning.

Sammanställning av våra PKU-produkter

I vår ”Proteinersättningar vid medfödda metabola sjukdomar” kan du finna en sammanställning av våra PKU-produkter.

Läs mer

Beställningsinformation

Kan köpas på apotek. Vårdenheter kan beställa direkt vardgivare.nutricia.se/order Tel: 08-24 15 30. E-post: order.amnse@nutricia.com

PK Aid-4
Best. nummer: 75 10 94
Förpackning: 1 burk à 500 g

Print Page