Denna sida och dess information är till för personal inom hälso-och sjukvården.

Vi håller sjukhus, vårdhem, hemtjänster, studenter, apotek och grossister uppdaterade om produkt-och utveckling, forskning och studier samt våra kurser och akademiska evenemang. Vänligen bekräfta att du arbetar inom hälso-och sjukvården eller om du är patient med recept. Om du är patient eller anhörig kan vi också hjälpa dig att komma till våra sidor speciellt för er. Om du vill ändra ditt val i framtiden måste du ta bort dina cookies.

Nyheter och artiklar

Med mer än 100 års kompetens inom forskning och utveckling av medicinska näringsprodukter håller vi på Nutricia, på denna sida, er uppdaterade om relevanta nyheter inom produkter och utveckling, om forskning och studier och information om våra kurser och evenemang för hälso-och sjukvårdspersonal.

Den här sidan innehåller endast information om Nutricia Advanced Medical Nutrition och produkter som  har samband med vår verksamhet. Våra nyheter och artiklar riktar sig till  personal inom hälso-och sjukvården.

För uppgifter om företagets ekonomi hänvisar vi till moderföretaget Danones hemsida, www.danone.com

 

Nutricias nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på nyheter och få inbjudningar till våra olika utbildningar.

Filtrera:

Nu tar Växjö nästa steg i sin OPEN-implementering

Ta del av Kinnevaldsgårdens resultat och erfarenheter.

Läs mer

Vi är stolta över att presentera Flocare Infinity III

Vi har lyssnat på önskemål från patienter och vårdgivare kring vilka behov som finns för att uppnå en ännu säkrare och enklare hantering av sondmatning med nutritionspump. Resultatet är Flocare Infinity III. Den är en vidareutveckling av nuvarande Flocare Infinitypump som har funnits på marknaden sedan 2004.

Läs mer

Enkla insatser ska stärka de äldre

Mindre än en månad efter webbinariet var Kinnevaldsgården i Växjö kommun igång med ett projekt enligt OPEN-konceptet. Vi har fått möjlighet att prata med kommundietist Cecilia Svanberg och enhetschef Sofia Herbertsson som varit drivande i att införa interventionen.

Läs mer

Internationella PKU-dagen

Den 28 juni uppmärksammas Internationella PKU-dagen, en dag då man över hela världen uppmärksammar PKU med syfte att öka kunskapen och kännedom om PKU.

Läs mer

Ny publicerad studie med stärkt evidens för behandling med Souvenaid vid tidig Alzheimer sjukdom

Den randomiserade, dubbelblinda placebokontrollerade studien LipiDiDiet redovisar nu sitt resultat efter 3 år som visar att Souvenaid har positiva effekter på kognition, funktion, hjärnatrofi och sjukdomsprogression hos patienter med tidigt stadium av Alzheimer sjukdom.

Läs mer

Debattartikel i Dagens Medicin: Undernäring bidrar till äldreomsorgens brister

Dålig näringsstatus och inaktivitet har sannolikt bidragit till de tragiskt höga dödstalen inom äldreomsorgen under covid-19-pandemin, skriver flera debattörer i Dagens medicin.

Läs mer
1 2 3 19