Region Västra Götaland

Välkommen till vår sida för dig som jobbar inom VGR. På denna sida lyfter vi aktuella avtal, produkter och nyheter för dig som jobbar med barn- och vuxenpatienter inom regionen.

Upphandlade produkter i Region Västra Götaland.

Här kan du som arbetar inom hälso-och sjukvården ta del av aktuella nutritionsavtal.

Topp produkter för vuxna

Fortimel Compact Protein

Fortimel Compact Protein

För kostbehandling av sjukdomsrelaterad malnutrition. En kompakt kosttilläggssdryck med högt proteininnehåll som ger mycket energi och näring i liten volym (125 ml).

Läs mer
Fortimel Compact Protein vid smakförändringar

Fortimel Compact Protein vid smakförändringar

Protein- och energirik näringsdryck med sensoriska egenskaper är avsedd att användas vid sjukdomsrelaterad undernäring till patienter med smakförändringar. De sensoriska smakerna är utvecklade med hjälp av patienter med cancer.

Läs mer
Calogen Extra shots

Calogen Extra shots

För kostbehandling vid sjukdomstillstånd som kräver ett högt energiintag. Energirik fettemulsion som även innehåller protein, kolhydrat, vitaminer och mineraler.

Läs mer
Fortimel Plantbased Energy

Fortimel Plantbased Energy

Fortimel Plantbased Energy är en växtbaserad, näringsmässigt komplett näringsdryck med 300 kcal per flaska och ett balanserat innehåll av fett, protein och kolhydrater.

Läs mer

Relaterad läsning för dig som jobbar med vuxna patienter

Fortimel PlantBased Energy - den första växtbaserade näringsdrycken

Fortimel PlantBased Energy är vår första växtbaserade näringsdryck, speciellt framtagen för att stödja patienter med sjukdomsrelaterad undernäring som följer en växtbaserad kost eller vill ha ett alternativ till andra näringsdrycker.

Läs mer!

Videos & webinars inom svårläkta sår

Se intervjuer & inspelade webinars med ledande näringsexperter och lär dig mer om Nutricias arbete med näring mot svårläkta sår.

Läs mer!

OPEN - Older Persons Exercise and Nutrition Study

Fysisk aktivitet och proteinrikt kosttillägg till personer som bor på äldreboende: från forskning till tillämpning. Här kan du ta del av material kopplat till OPEN-konceptet såsom ett inspelat webbseminarium.

Läs mer!

Nya smaker av Fortimel Compact Protein vid smakförändringar

Vi introducerar de nya och uppfriskande smakerna "gurka lime" och "svalkande kokos" i Fortimel-sortimentet. De är utvecklade i samarbete med patienter med smakförändringar och sensoriska utmaningar. Nu kan du beställa prover på de nya smakerna!

Läs mer!

Topp produkter för barn

Pepticate Syneo 1

Pepticate Syneo 1

Pepticate Syneo 1 (+ 0 mån) är en extensivt hydrolyserad modersmjölksersättning för kostbehandling av komjölksallergi. Vasslebaserad och med både pre- & probiotika.

Läs mer
Pepticate Syneo 2

Pepticate Syneo 2

Pepticate Syneo 2 (+ 6 mån) är en extensivt hydrolyserad tillskottsnäring för kostbehandling av komjölksallergi. Vasslebaserad och med både pre- & probiotika.

Läs mer
Neocate Syneo

Neocate Syneo

För kostbehandling av barn med komjölksallergi, sojaallergi, malabsorption eller multipel födoämnesallergi. Neocate Syneo är en hypoallergen, aminosyrabaserad modersmjölksersättning för spädbarn 0-1 år. Innehåller både pre- och probiotika.

Läs mer
Neocate Junior

Neocate Junior

Aminosyrabaserad hypoallergen komplett elementardiet för kostbehandling av barn med komjölksallergi, sojaallergi, multipel födoämnesallergi och andra tillstånd där elementardiet rekommenderas. Anpassad för barn 1–10 år. Komplett som enda näringskälla 1-6 år. Finns i 3 smaker.

Läs mer

Relaterad läsning för dig som jobbar med barnpatienter

Din rekommendation har betydelse

Hypoallergena modersmjölksersättningar på marknaden innehåller olika näringskomponenter, och din rekommendation är viktig för både barnet och för familjen.

Läs mer!

Aminosyrabaserad ersättning 1+ år

Gemensamt för alla barn är att deras näringsbehov förändras vid 1 års ålder och barn med kvarstående komjölksallergi eller komplexa tillstånd är inte annorlunda.

Läs mer!

Stöd catch-up och immunsystemet med Infatrini

​Infatrini är en närings- och energität spädbarnsnäring specifikt utvecklad för att möta det unika näringsbehovet hos spädbarn med, eller med risk för, hämmad tillväxt

Läs mer!

Stöd tillväxt för barn +1 år med Fortini

Fortini är barnnäringsdrycker anpassade för barn 1-12 år, som av olika anledningar är behov av extra näring och energi vid risk för tillväxthämning.

Läs mer!

Beställ våra produkter

Inom sjukhusen beställs Nutricias produkter via Marknadsplatsen.

Vid förskrivning till patienter i hemmet, hemsjukvård/primärvård och kommunala boenden görs förskrivning via Sesam LMN.

 

 

Vet du inte vilka produkter du ska välja?

Kontakta oss för rådgivning.

Anna Magouli

VGR & Jönköping

anna.magouli@danone.com070-819 53 88

Emelie Vikell Andersson

VGR & Kalmar

emelie.vikell-andersson@danone.com076-698 08 97

Gustav Ohlsson

Halland, Kronoberg & VGR

gustav.ohlsson@danone.com 076-698 08 96