Vår historia

Sedan 1896 har vi varit pionjärer för upptäckter och utveckling av forskningsbaserade nutritionsprodukter, som har förvandlat livet för människor runt om i världen. Inspirerade av våra grundares engagerade, nyfikna och banbrytande anda driver vi utvecklingen för att upptäcka mer.

1896

Vår start: Dr. Jan van der Hagen och hans bror Martien får rättigheter att framställa Professor Backhaus’ modersmjölkersättning för spädbarn.

Nutricia 1896

1901

Företaget får namnet Nutricia NV.

1905

Vi börjar att exportera vår första medicinska näringsprodukt för diabetespatienter och utvecklar en ny metod som ökar våra produkters hållbarhet.
I Bryssel 1905, deltar vi en tävling inom mat och hälsa för spädbarn, och vinner flertalet priser.

 

1905 Nutricia history

1923 Nutricia Historia

1923

Vi utvecklar våra första riktlinjer inom nutrition för spädbarn och patienter.

 

1924

Vi lanserar vår första broschyr för vårdpersonal – In The Doctor’s Office – med riktlinjer kring nutrition för barn.

1924 Nutricia Historia

1946 Nutricia Historia

1946

Vår alldeles egen forskningsanläggning; ”Nutricia Research” öppnar i Holland. Vi lanserar Olvarit; den första färdigrätten med grönsaker, för spädbarn. 

1948

Ett dietist-team sätts ihop, som har i uppgift att arbeta med information och utbildning för vårdpersonal.

1948 Nutricia historia

1950

Vi fortsätter att utveckla innovativa produkter, som Amirige ( för prematura barn) Nutriton (anti-Reflux), Almiron-A och Nutrix (frukostblandning för spädbarn).

 

1956

Vi lanserar de första produkterna inom metabola sjukdomar och PKU.

1956 Nutricia Historia

1970

Nutrison, en färdigblandad och komplett sondnäringsprodukt introduceras på marknaden.

1984

Pepti Junior lanseras, vår första specialprodukt för komjölksallergiker.

1986

En gratis kundsupport upprättas, för föräldrar som behöver råd och vägledning kring deras barns näringsintag.

1995

Vi inkorporerar LCPs (DHA och AA) i vår formula för prematura barn, Nenatal, och vi blir det första företaget som inkluderar singelcellen LCPs i spädbarnsformuleringar.

1995 Nutricia Historia

1998 Nutricia Historia

1998

Vi får patent på vår innovativa prebiotiska blandning (scGOS/lcFOS 9:1) efter ha upptäckt hela spektrat av både kort och långkedjade oligosackarider i modersmjölk. 2 år senare, lanserar vi den förste prebiotiska formulan – ett världsomspännande genombrott.

2007

Nutricia blir en del av Danone, och stärker med det vår globala mission om att skapa hälsa genom mat till så många som möjligt.

Danone logo

2009

Tack vare vår tekniska innovation i teknologi, lanserar vi Fortimel Compact, den första medicinska näringsdrycken i liten volym.

2011

Vi etablerar vårt forskningscenter i Biopolis, Singapore.

2011 Nutricia historia

2012

Vi lanserar Souvenaid, en näringsdryck för kostbehandling av patienter i tidigt stadium av Alzheimers sjukdom.

2013

Nutricia Research öppnar ett toppmodernt forskningscenter i Utrecht Science Park, Holland, för att öka arbetet och innovationen inom området ”Early life nutrition” – näring för livet. Partners och samarbeten är viktiga nycklar i vår strategi och vårat arbete inom Forskning och Utveckling.

reserach generellt

2015

Vi lanserar ett antal produkter och tjänster för gravida och ammande mödrar på flera marknader, vilket innebär ett stort engagemang i de första 1000 dagarna i ett barns liv.

2018

Vi lanserar Neocate Syneo. En aminosyrabaserad näringsmässigt komplett modersmjölksersättning avsedd för spädbarn 0–1 år. Med pre- och probiotika (frukto-oligosackarider och Bifidobacterium breve M-16V), långkedjiga fettsyror (LCP) och nukleotider.

Nutricia Neocate-Syneo

Fortimel Onco pack

Maj 2018

Till sortimentet Fortimel Compact Protein introduceras 3 nya smaker med sensoriska egenskaper, speciellt framtagna för att möta behandlingsrelaterade smakförändringar hos cancerpatienter.
Värmande tropisk smak, Svalkande bärsmak och Neutral smak.

Juni 2018

Nya förpackningar av sondnäringar introduceras.  Ny flaska lanseras för  sondnäringarna Nutrison och Nutrini. Den nya miljövänliga förpackningen innebär stora fördelar vad gäller användarvänlighet, säkerhet och miljöpåverkan. Förpackningen är tillverkad med 85% mindre vatten i produktions-processen jämfört med nuvarande förpackning från Nutricia 21% mindre koldioxidutsläpp används i produktionen jämfört med nuvarande tillverkning.

Ny-förpackning-Nutrison_Nutricia