Region Skåne

Välkommen till vår sida för dig som jobbar inom Region Skåne. På denna sida lyfter vi aktuella avtal, produkter och nyheter för dig som jobbar med barn- och vuxenpatienter inom regionen.

Upphandlade produkter i Region Skåne

Här kan du som arbetar inom hälso-och sjukvården ta del av aktuella nutritionsavtal.

Ta del av avtalat sortiment.

Ladda ner avtalet!

Topp-produkter för barnpatienter

Pepticate Syneo 1

Pepticate Syneo 1

Pepticate Syneo 1 (+ 0 mån) är en extensivt hydrolyserad modersmjölksersättning för kostbehandling av komjölksallergi. Vasslebaserad och med både pre- & probiotika.

Läs mer
Neocate Syneo

Neocate Syneo

För kostbehandling av barn med komjölksallergi, sojaallergi, malabsorption eller multipel födoämnesallergi. Neocate Syneo är en hypoallergen, aminosyrabaserad modersmjölksersättning för spädbarn 0-1 år. Innehåller både pre- och probiotika.

Läs mer
Neocate Junior

Neocate Junior

Aminosyrabaserad hypoallergen komplett elementardiet för kostbehandling av barn med komjölksallergi, sojaallergi, multipel födoämnesallergi och andra tillstånd där elementardiet rekommenderas. Anpassad för barn 1–10 år. Komplett som enda näringskälla 1-6 år. Finns i 3 smaker.

Läs mer
Infatrini

Infatrini

Infatrini är en näringsmässigt komplett, energirik spädbarnsnäring avsedd från första levnadsveckan upp till 18 månader eller 9 kg. Innehåller prebiotiska fiber, scGOS/lcFOS. Vid kostbehandling av sjukdomsrelaterad malnutrition och tillväxthämning hos spädbarn.

Läs mer

Topp-produkter för vuxna patienter

Fortimel Compact Protein

Fortimel Compact Protein

För kostbehandling av sjukdomsrelaterad malnutrition. En kompakt kosttilläggssdryck med högt proteininnehåll som ger mycket energi och näring i liten volym (125 ml).

Läs mer
Fortimel Extra 2 kcal

Fortimel Extra 2 kcal

Näringsmässigt komplett kosttillägg med ett högt proteininnehåll. Fortimel Extra 2 kcal är lämplig för patienter med ett ökat energi- och proteinbehov, t.ex. vid akut sjukdom eller i rehabiliteringsfasen. För kostbehandling vid sjukdomsrelaterad malnutrition, t.ex vid Crohns sjukdom

Läs mer
Fortimel Jucy

Fortimel Jucy

För kostbehandling av sjukdomsrelaterad malnutrition. Energirik, klar näringsdryck. Lämplig för patienter som behöver tillskott av energi.

Läs mer
Nutrison Protein Intense

Nutrison Protein Intense

Komplett sondnäring med helprotein för kostbehandling av sjukdomsrelaterad undernäring hos kritiskt och/eller allvarligt sjuka patienter.

Läs mer

Beställ våra produkter

Beställare från Skånes kommuner och privata aktörer med avtal med Region Skåne eller någon skånsk kommun.

Förbrukningsmaterial

Förbrukningsmaterial såsom sonder, enterala sprutor, PEG & knappar.

Privata vårdgivare beställer via OneMed´s webshop.

Kommunala vårdgivare beställer via Kommunkatalogen.

Näringsprodukter eller speciallivsmedel

Privata och kommunala vårdgivare beställer via Mediq’s webshop.

Relaterad läsning för dig som jobbar med barnpatienter

Komjölksallergi

Komjölksallergi är den vanligaste matallergin hos små barn, 2-3% av alla spädbarn har komjölksallergi, med varierande symtom

Läs mer!

ADHD

Ungefär 3-6% av barn i skolåldern uppskattas ha ADHD. Många föräldrar till barn med ADHD kan känna sig oroliga över barnets matsituation och matintag vid medicinering.

Läs mer!

Din rekommendation har betydelse

Hypoallergena modersmjölksersättningar på marknaden innehåller olika näringskomponenter, och din rekommendation är viktig för både barnet och för familjen.

Läs mer!

Hämmad tillväxt

Optimal tillväxt och utveckling i barndomen är avgörande för god hälsa och välmående också i framtiden. Det finns olika orsaker till varför barn kan ha svårt att växa optimalt.

Läs mer!

Relaterad läsning för dig som jobbar med vuxna patienter

Skörhet, Sarkopeni och sjukdomsrelaterad undernäring

En hälsosam, näringsrikt balanserad kost är viktig under hela livet, men när man blir äldre eller om man blir sjuk kan det vara svårt att få i sig de viktiga näringsämnena som man behöver.

Läs mer!

OPEN - Older Persons Exercise and Nutrition Study

Fysisk aktivitet och proteinrikt kosttillägg till personer som bor på äldreboende: från forskning till tillämpning. Här kan du ta del av material kopplat till OPEN-konceptet såsom ett inspelat webbseminarium.

Läs mer!

Onkologi

Vid cancer är det vanligt förekommande med otillräckligt näringsintag som kan leda till viktminskning. Mer än 50 % av alla cancerpatienter upplever viktminskning vid diagnos och hos många patienter fortsätter näringsstatusen att försämras under och efter behandling.

Läs mer!

Vi är stolta över att presentera Flocare Infinity III

Vi har lyssnat på önskemål från patienter och vårdgivare kring vilka behov som finns för att uppnå en ännu säkrare och enklare hantering av sondmatning med nutritionspump. Resultatet är Flocare Infinity III. Den är en vidareutveckling av nuvarande Flocare Infinitypump som har funnits på marknaden sedan 2004.

Läs mer!

Vet du inte vilka produkter du ska välja?

Kontakta mig för rådgivning.