Denna sida och dess information är till för personal inom hälso-och sjukvården.

Vi håller sjukhus, vårdhem, hemtjänster, studenter, apotek och grossister uppdaterade om produkt-och utveckling, forskning och studier samt våra kurser och akademiska evenemang. Vänligen bekräfta att du arbetar inom hälso-och sjukvården eller om du är patient med recept. Om du är patient eller anhörig kan vi också hjälpa dig att komma till våra sidor speciellt för er. Om du vill ändra ditt val i framtiden måste du ta bort dina cookies.

Neocate-sortimentet får nytt utseende på burkarna

Under slutet av 2023 uppdateras samtliga NEOCATE-burkar med ny design.

Neocate-produkterna är aminosyrabaserade specialnäringar där proteinet består av 100% fria aminosyror. Neocate är åldersanpassade och avsedda för barn med komjölksallergi, sojaallergi, malabsorption, multipel födoämnesallergi eller andra tillstånd där elementardiet rekommenderas.

 

– Alla Neocate-burkar får nya distinkta LILA LOCK.

– Information om användning och åldersrekommendation visas tydligt på burkens framsida.

– Produktnamn är oförändrat och samtliga Neocate fortsätter att innehålla 400 g pulver.

 

Näringsinnehåll är fortsatt oförändrat, förutom Neocate SYNEO som även uppdateras med HMO 2’-FL*.

[*Strukturellt identisk med 2’FL i bröstmjölk]

Har du frågor eller funderingar kring den nya förpackningsdesignen eller kopplat till Neocate och födoämnesallergi?

 

 

Förbättrad design för enklare navigering

Neocate känns lätt igen genom nya lila lock, och Neocate-varianterna har alla sina unika färger och illustrationer. Du hittar färgerna och illustrationerna nedan:

För Neocate LCP & Neocate Syneo (0-1 år) har de rosa färgerna behållits, och ugglor adderats. Neocate Syneo har fortfarande guld-element för att särskilja sitt innehåll med synbiotika (prebiotika och probiotika-blandning), samt även nu med HMO 2’-FL*

För Neocate Spoon (6+ mån) har den orangea färgen behållits, och ny illustration som visar ”skedbart” adderats för att tydligt indikera användningsområdet som aminosyrabaserat mellanmål i gröt-konsistens

För Neocate Junior (1-10 år) har tydliga färgmönster adderats för att särskilja smakerna emellan; jordgubbsmak, vaniljsmak, neutral smak

Vad händer med PEPTICATE? Under våren 2024 får även PEPTICATE-sortimentet uppdaterad design på burkarna.

Mer information kommuniceras inom kort.

 

Neocate är livsmedel för speciella medicinska ändamål vid kostbehandling av komjölksproteinallergi. Används under medicinsk övervakning och endast efter beaktande av övrig kostbehandling, inklusive amning. Nutricia stöder WHO-koden att bröstmjölk är bästa födan för spädbarnet.

Neocate Syneo

Neocate Syneo

För kostbehandling av barn med komjölksallergi, sojaallergi, malabsorption eller multipel födoämnesallergi. Neocate Syneo är en hypoallergen, aminosyrabaserad modersmjölksersättning för spädbarn 0-1 år. Innehåller både pre- och probiotika.

Läs mer
Neocate LCP

Neocate LCP

För kostbehandling av barn komjölksallergi, sojaallergi, malabsorption eller multipel födoämnesallergi. Neocate LCP är en aminosyrabaserad näringsmässigt komplett modersmjölksersättning avsedd för spädbarn 0–1 år.

Läs mer
Neocate Spoon

Neocate Spoon

För kostbehandling av barn med multipel födoämnesallergi. Neocate Spoon är en aminosyrabaserad hypoallergen gröt avsedd för små barn och spädbarn från 6 månader eller när barnet börjar äta fast föda.

Läs mer
Neocate Junior

Neocate Junior

Aminosyrabaserad hypoallergen komplett elementardiet för kostbehandling av barn med komjölksallergi, sojaallergi, multipel födoämnesallergi och andra tillstånd där elementardiet rekommenderas. Anpassad för barn 1–10 år. Komplett som enda näringskälla 1-6 år. Finns i 3 smaker.

Läs mer

LÄS MER

SPECIALNÄRINGAR VID MJÖLKPROTEINALLERGI

Hypoallergena modersmjölksersättningar på marknaden innehåller olika näringskomponenter, och din rekommendation är viktig för både barnet och för familjen.

Aminosyrabaserad ersättning 1+ år

Gemensamt för alla barn är att deras näringsbehov förändras vid 1 års ålder och barn med kvarstående komjölksallergi eller komplexa tillstånd är inte annorlunda.

Print Page