Dagens Medicin OPEN

26 March 2021

Debattartikel i Dagens Medicin: Undernäring bidrar till äldreomsorgens brister

I dag publicerades en debattartikel i Dagens Medicin av den svenska forskargruppen till OPEN studien (Older Persons Exercise and Nutrition Study).

Under pandemin har brister inom äldreomsorgen tydliggjorts. Dålig näringsstatus och inaktivitet har sannolikt bidragit till de tragiskt höga dödstalen inom äldreomsorgen. Undernäring är inte en naturlig del av åldrandet. Att öka medvetenheten om undernäring och att sätta in åtgärder för att motverka näringsbrist är en av flera viktiga faktorer som vi nu behöver satsa på.

Forskargruppens arbete med OPEN studien är ett exempel på praktisk tillämpbar forskning för att uppnå adekvat näringsintag med stöd av proteinrik näringsdryck i kombination med enkla muskelstärkande övningar som kan genomföras var som helst, är potentiellt positiva och effektiva åtgärder såväl för individen som för samhället.

Läs hela artikeln i Dagens Medicin här!Dela

OPEN - Older Persons Exercise and Nutrition Study

Fysisk aktivitet och proteinrikt kosttillägg till personer som bor på äldreboende: från forskning till tillämpning. Webbseminariet vänder sig till dig som är verksam inom vård och omsorg av äldre och går av stapeln den 5 maj kl 14.30-16.00.

Läs mer och anmäl dig kostnadsfritt här!
Print Page