Denna sida och dess information är till för personal inom hälso-och sjukvården.

Vi håller sjukhus, vårdhem, hemtjänster, studenter, apotek och grossister uppdaterade om produkt-och utveckling, forskning och studier samt våra kurser och akademiska evenemang. Vänligen bekräfta att du arbetar inom hälso-och sjukvården eller om du är patient med recept. Om du är patient eller anhörig kan vi också hjälpa dig att komma till våra sidor speciellt för er. Om du vill ändra ditt val i framtiden måste du ta bort dina cookies.

Nyheter och artiklar

Med mer än 100 års kompetens inom forskning och utveckling av medicinska näringsprodukter håller vi på Nutricia, på denna sida, er uppdaterade om relevanta nyheter inom produkter och utveckling, om forskning och studier och information om våra kurser och evenemang för hälso-och sjukvårdspersonal.

Den här sidan innehåller endast information om Nutricia Advanced Medical Nutrition och produkter som  har samband med vår verksamhet. Våra nyheter och artiklar riktar sig till  personal inom hälso-och sjukvården.

För uppgifter om företagets ekonomi hänvisar vi till moderföretaget Danones hemsida, www.danone.com

 

Nutricias nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad på nyheter och få inbjudningar till våra olika utbildningar.

Filtrera:

“Varje läkt sårdag är en vinst”

I november arrangerades Nutricias trycksårssymposium, i form av ett direktsänt webbinarium. Moderator för dagen var Christina Lindholm, en eftertraktad talare med en imponerande erfarenhet inom sårområdet. En tid efter symposiet fick vi möjlighet att träffa Christina digitalt igen, för ett samtal kring de frågor och ämnen som under symposiet och enligt utvärdering engagerat mest. Intervju med Christina Lindholm

Läs mer

DET ÄR SLUT MED PLASTSUGRÖR, ÄVEN FÖR FORTINI-FLASKORNA

Som en del av Danone arbetar vi mot visionen "One Planet One Health”. Med det önskar vi leverera bättre lösningar som har en positiv inverkan, både på människor och vår jord. 2020 började vi därför resan med att ta bort plastsugrör från våra näringsdrycker för vuxna; Fortimel-flaskorna.

Läs mer

NYHET! FORTINI CHOKLAD-KOLA

Fortini Compact Multi Fibre är en komplett näringsdryck i en liten volym, anpassad för barn 1–12 år.

Läs mer

Förbättrat näringsintag och aptit med Fortini Compact

I en nyligen publicerad studie från 2020 (se referens 1) undersöks effekten av en kompakt näringsdryck specifik för barn, i jämförelse med standardnäringsdryck, med avseende på näringsintag och tillväxt hos pediatriska patienter som behöver nutritionsstöd/ONS. 

Läs mer

ADHD och aptit/matproblematik

Dietist Hanna Frid är verksam på BUP Västmanland och träffar regelbundet barnpatienter med ADHD. I höstas höll hon en föreläsning på Nutricias seminarium om ADHD och aptit- och matproblematik. Där delade hon sina erfarenheter av nutritionsbehandling av barn med ADHD inom BUP. Ta del av Hannas erfarenheter!

Läs mer

Så fick vi in näringsdryckerna i läkemedelsmodulen

Inspirerande intervju om hur några knapptryck ökat följsamhet till nutritionsbehandling.

Läs mer