Denna sida och dess information är till för personal inom hälso-och sjukvården.

Vi håller sjukhus, vårdhem, hemtjänster, studenter, apotek och grossister uppdaterade om produkt-och utveckling, forskning och studier samt våra kurser och akademiska evenemang. Vänligen bekräfta att du arbetar inom hälso-och sjukvården eller om du är patient med recept. Om du är patient eller anhörig kan vi också hjälpa dig att komma till våra sidor speciellt för er. Om du vill ändra ditt val i framtiden måste du ta bort dina cookies.

Nutricia Nutricia alltomsondnäring Nutrini

14 September 2018

Sondnäring och vanlig mat

Att äta tillsammans är för många familjer en central del av vardagen och ett tillfälle att umgås med varandra.
Även med sondnäring hos barn kan måltiden fortfarande vara en gemensam stund även om sondmatningsrutinen ser olika ut för alla. Trots att sondnäringen innehåller all näring barnet behöver kan föräldrar uppleva avsaknaden av möjlighet till större variation.  Ett alternativ kan vara att blanda i lite vanlig mat i sondnäringen vid något av dagens matningstillfällen.

Nutricia har tagit fram en inspirerande receptbroschyr som riktar sig till föräldrar och anhöriga till barn från 1 års ålder. Recepten  är avsedda att användas som en del av en varierad kost. Recepten är förslag på hur sondnäring kan kombineras med mixad mat och är inte avsedda att användas som en komplett måltidsplan.

Se våra recept och receptfilmer med sondnäring och vanlig mat på vår sida för patient och anhörig.
Du  hittar recepten och filmerna här alltomsondnaring.se

 

 

Mat mixad med sondmat är inte alltid ett passande alternativ och ska alltid konsulteras med sjukvårdspersonal

 

 

 

 Dela

Print Page