Denna sida riktar sig till dig som arbetar inom hälso-och sjukvården.

Vänligen bekrfäfta nedan för att komma vidare

Unik sondnäring med helprotein

Näringsvärde per 100 ml

product bottle
  • yoghurt nutrition icon

    Protein (32 E%)

    10.0 g

  • grains nutrition icon

    Fiber (0 E%)

    0,09 g

  • fat nutrition icon

    Fett (35 E%)

    4,9 g

  • fruit nutrition icon

    Kolhydrat (33 E%)

    10,4 g

  •  cheese nutrition icon

    Vitamin D

    1,72 µg

  • meat nutrition icon

    Osmolaritet

    274 mOsmol/l

  • egg nutrition icon

    Energi

    126 kcal

Nutrison Protein Intense

Nutrison Protein Intense är anpassad till kostbehandling för kritiskt sjuka patienter och/eller patienter med extra högt proteinbehov.

  • En unik sondnäring med helprotein som följer internationella riktlinjer  med p4 – för bättre tolerans och proteinkvalitet som möjliggör att målet för proteinintag nås utan att tillföra för mycket kalorier6.
  • Sondnäring med ett högt proteininnehåll bestående av helprotein är lämplig som förstahandsval för kritiskt sjuka patienter, då det är en lösning som ger en tillräckligt tillförsel av protein i linje med riktlinjer utan att riskera för hög energitillförsel6.
  • Anpassad till kostbehandling för kritiskt sjuka patienter och/eller patienter med extra hög proteinbehov.
  • Har vetenskapligt visat sig att möta målet för proteinintag utan att tillföra för mycket kalorier5.

 

Helprotein

Helprotein

Sondnäring utvecklad för att möta de senaste ledande näringsrekommendationerna för kritiskt sjuka patienter med förhöjt proteinbehov (1,3,).

Unik p4 blandning

Unik p4 blandning

En högkvalitativ proteinblandning som följer WHO: s rekommendationer och som visat goda toleransfördelar (6,7).

Vetenskapligt dokumenterad 

Vetenskapligt dokumenterad 

Studier visar att Nutrison Protein Intense möjliggör att man kan nå målet för proteinintag hos kritiskt sjuka patienter utan att tillföra för mycket kalorier (8).

Proteinblandningen p4

Nutricias unika proteinsammansättning p4 består av fyra proteinkällor – för en balanserad aminosyraprofil

  • vassleprotein
  • ärtprotein
  • sojaprotein
  • kasein

P4 blandningen koagulerar inte i magsäcken och ger en snabbare magsäckstömning än kaseindominerande sondnäringar(4). 

Studieöversikt

Studien jämförde en sondnäring med mycket högt innehåll av protein (10 g/100 ml) med en standard sondnäring med högt proteininnehåll (6,3 g/100 ml)

Resultat:

  • Proteinintag enligt rekommendationer ar möjligt med en sondnäring baserad på helprotein
  • Utan tecken på ökad intolerans eller oönskade händelser
  • Utan att öka risken for att tillföra för hög energitillförsel
  • Den ökade mängden protein absorberas och är tillgänglig som ett substrat för proteinsyntes

Slutsats:

  • Sondnäring med ett högt proteininnehåll bestående av helprotein är lämplig som förstahandsval för kritiskt sjuka patienter, då det är en lösning som ger en tillräcklig tillförsel av protein i linje med riktlinjer utan att riskera för hög energitillförsel6.

Läs mer

Riktlinjer och rekommendationer för enteral nutrition

Internationella riktlinjer för kritiskt sjuka rekommenderar att man börjar enteral nutritionsbehandling med produkter baserade på helprotein.

Läs mer

Nutritionsbehov efter utskrivning från IVA

Svaga muskler i kombination med förtvining av muskler är i stor utsträckning anledningen till ihållande funktionella begränsningar ett år efter utskrivning från IVA(1)

Läs mer

Proteinbehov hos kritiskt sjuka

Förlust av muskelmassa är vanligt hos kritiskt sjuka patienter. Läs mer om vikten av tillräcklig tillförsel av protein och tidig initiering av enteral nutrition här.

Läs mer

Referenser

  1. Singer P et al. Clin Nutr 2019; 38:48-79
  2. McClave SA, et al. JPEN J Parental Enteral Nutr. 2016; 40(2):159-211
  3. World Health Organ, 2007; Techl Rep Ser 935.
  4. Kuyumcu S, et al. JPEN J Parenter Enteral Nutr. 2014; 39, 544-551
  5. Hurt D, et al. JPEN J Parental Enteral Nutr 20174; 32 (1-suppl): 1 142S-151S
  6. van Zanten ARH. et al. 2018. Crit Care; 22:156.