Mjölkproteinallergi

En obalans i immunförsvaret som gör att immunförsvaret reagerar på proteinet i mjölk, vilket ger en allergisk reaktion.

Mjölkproteinallergi

Immunförsvaret arbetar hårt för att skydda oss mot infektioner genom att attackera virus och bakterier som kan göra oss sjuka. När en matallergisk reaktion sker, reagerar immunförsvaret också mot ofarlig vanlig mat p.g.a. att obalans råder i immunförsvaret. Vid komjölksallergi (även kallad komjölksproteinallergi) reagerar immunförsvaret på proteinerna som finns i mjölk.1

Vanligaste matallergin

Komjölksallergi är den vanligaste matallergin hos små barn, 2-3% av alla spädbarn har komjölksallergi.1,3 Symtomen kan ha varierande allvarlighetsgrad, komma från olika organsystem (t.ex. diarré, väsande andning och eksem) och vara en stor belastning och stressfaktor för både barnet och familjen. Nedan kan du läsa mer om mjölkproteinallergi!

Mjölkallergi vs laktosintolerans

2-3% barn drabbas av mjölkproteinallergi och nästan alla insjuknar under sitt första levnadsår. Men vad är skillnaden mellan mjölkallergi och laktosintolerans?

Läs mer

Symtom vid mjölkallergi

Symtom vid komjölksallergi kan visa sig på många olika sätt och stora variationer mellan olika barn. Detta kan ibland bidra till att det dröjer innan ett mjölkallergiskt barn får rätt diagnos.

Läs mer

Diagnos och kostbehandling

Komjölksallergi klassificeras som IgE-medierad eller icke IgE-medierad, men diagnosen är inte alltid så enkel att ställa.

Läs mer

Din rekommendation har betydelse

Hypoallergena modersmjölksersättningar på marknaden innehåller olika näringskomponenter, och din rekommendation är viktig för både barnet och för familjen.

Läs mer

Tarmflora och immunförsvar

Att ge symtomlindring vid komjölksallergi är högsta prioritet, och sedan då? Tänk om du även kunde stödja utvecklingen av dina patienters immunförsvar?

Läs mer

GOS/FOS 9:1

Nutricias patenterade prebiotiska mix, beståendes av kortkedjiga galacto-oligosackarider och långkedjiga fructo-oligosackarider med 9:1 ratio, (scGOS/lcFOS 9:1) efterliknar komplexiteten, mångfalden och mängden hos de oligosackaridstrukturer som finns i bröstmjölk.

Läs mer

Syneo

Med Syneo pre- och probiotika, kan du nå bortom symtomlindring och även stödja utvecklingen av dina patienters immunförsvar.

Läs mer

B-breve M-16V

Är probiotika, såsom bifidobakterier, säkert att använda för spädbarn? Om du inte är övertygad (än), titta gärna närmare på säkerhetsstudier och urvalskriterier som du finner här.

Läs mer

Allergiprodukter

I över 40 år har Nutricia varit pionjärer inom kostbehandling av spädbarn med komjölksallergi, med syfte att ge bästa möjliga förutsättningar för god hälsa och välbefinnande tidigt i livet.

Läs mer

Aminosyrabaserad ersättning 1+ år

Gemensamt för alla barn är att deras näringsbehov förändras vid 1 års ålder och barn med kvarstående komjölksallergi eller komplexa tillstånd är inte annorlunda.

Läs mer

Informationsmaterial inom mjölkproteinallergi

Här kan du, som arbetar inom hälso-och sjukvården ta del av nyttigt och användbart material som hjälpmedel i ditt dagliga arbete inom mjölkproteinallergi.

Läs mer

Missade du Nutricia Paediatric Allergy Sessions 2022?

Här kan du ta del av inspelningar: Utbildningssessioner om nya kliniska insikter och evidensen bakom prevalens, riktlinjer och hantering av barn med allergi.

Ladda också ner vår sammanfattning och få en översikt av varje session från Nutricia Paediatric Allergy Sessions 2022.

 

Är du förälder, släkting eller på annat sätt anhörig till ett barn med komjölksallergi?

Läs mer om komjölksallergi hos barn på vår hemsida för patient & anhörig. Här kan du läsa om symptomen om du misstänker komjölksallergi, ladda ned broschyrer på olika språk, få inspiration, tips och recept.

Läs mer!

Våra produkter som är lämpliga vid komjölksallergi

Pepticate Syneo 1

Pepticate Syneo 1

Pepticate Syneo 1 (+ 0 mån) är en extensivt hydrolyserad modersmjölksersättning för kostbehandling av komjölksallergi. Vasslebaserad och med både pre- & probiotika.

Läs mer
Pepticate Syneo 2

Pepticate Syneo 2

Pepticate Syneo 2 (+ 6 mån) är en extensivt hydrolyserad tillskottsnäring för kostbehandling av komjölksallergi. Vasslebaserad och med både pre- & probiotika.

Läs mer
Pepticate

Pepticate

Pepticate (+ 0 mån) är en extensivt hydrolyserad modersmjölksersättning för kostbehandling av komjölksallergi. Vasslebaserad och med prebiotika.

Läs mer
Pepticate PLUS

Pepticate PLUS

Pepticate PLUS (+ 6 mån) är en extensivt hydrolyserad tillskottsnäring för kostbehandling av komjölksallergi. Vasslebaserad och med prebiotika.

Läs mer
Neocate Syneo

Neocate Syneo

För kostbehandling av barn med komjölksallergi, sojaallergi, malabsorption eller multipel födoämnesallergi. Neocate Syneo är en hypoallergen, aminosyrabaserad modersmjölksersättning för spädbarn 0-1 år. Innehåller både pre- och probiotika.

Läs mer
Neocate Junior

Neocate Junior

Aminosyrabaserad hypoallergen komplett elementardiet för kostbehandling av barn med komjölksallergi, sojaallergi, multipel födoämnesallergi och andra tillstånd där elementardiet rekommenderas. Anpassad för barn 1–10 år. Komplett som enda näringskälla 1-6 år. Finns i 3 smaker.

Läs mer
Neocate LCP

Neocate LCP

För kostbehandling av barn komjölksallergi, sojaallergi, malabsorption eller multipel födoämnesallergi. Neocate LCP är en aminosyrabaserad näringsmässigt komplett modersmjölksersättning avsedd för spädbarn 0–1 år.

Läs mer
Neocate Spoon

Neocate Spoon

För kostbehandling av barn med multipel födoämnesallergi. Neocate Spoon är en aminosyrabaserad hypoallergen gröt avsedd för små barn och spädbarn från 6 månader eller när barnet börjar äta fast föda.

Läs mer

Referenser
  1. Fiocchi A. et al., DRACMA Guidelines , WAO Journal 2010; 3(4): 57-161.
  2. Vandenplas Y. et al., Arch Dis Child 2007;92:902-908.
  3. Koletzko B. et al., JPGN 2012;55:221-229.
Print Page