Denna sida och dess information är till för personal inom hälso-och sjukvården.

Vi håller sjukhus, vårdhem, hemtjänster, studenter, apotek och grossister uppdaterade om produkt-och utveckling, forskning och studier samt våra kurser och akademiska evenemang. Vänligen bekräfta att du arbetar inom hälso-och sjukvården eller om du är patient med recept. Om du är patient eller anhörig kan vi också hjälpa dig att komma till våra sidor speciellt för er. Om du vill ändra ditt val i framtiden måste du ta bort dina cookies.

NÄRINGSDRYCKER FÖR PATIENTER MED CANCER

Näringsdrycker är livsmedel för speciella medicinska ändamål som kan vara ett stöd till patienter före, under och efter deras cancerbehandling när näringsintaget inte kan täckas med vanlig mat.

Fortimel Compact Protein

För kostbehandling av sjukdomsrelaterad malnutrition. En kompakt näringsdryck med högt proteininnehåll som ger mycket energi och näring i liten volym.

Balanserat innehåll av fett, protein och kolhydrat och kan helt ersätta annan mat. Färdig att drickas. Berikad med alla viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen. Glutenfri och låglaktos. Innehållet är detsamma som i den vanliga energi- och proteinrika näringsdrycken Fortimel Extra, men volymen är hela 40 % mindre. Smakerna neutral, kylande bär och värmande tropisk är anpassade för smakförändringar vid cancer.

Fortime lCompact Protein

CALOGEN EXTRA SHOTS

För kostbehandling vid sjukdomstillstånd som kräver ett högt energiintag. Energirik fettemulsion som även innehåller protein, kolhydrat, vitaminer och mineraler. Calogen Extra är en färdigdoserad energirik fettemulsion som är mycket rik på energi och som dessutom innehåller proteiner, kolhydrater, vitaminer och mineraler. Baserad på raps- och solrosolja. Glutenfri och låglaktos.

Nutricia Calogen extra shots jordgubb

Nutilis

För kostbehandling av sjukdomsrelaterad malnutrition avsedd för patienter med dysfagi. Nutilis är en produktserie för att förtjocka mat och dryck till rätt konsistens och finns även som ett färdigförtjockat kosttillägg. Nutilis används för att hjälpa personer med tugg- och sväljsvårigheter.  Glutenfri- och låglaktos. Samtliga produkter är amylasresistenta vilket ger en säkrare sväljning (1).

PREOP

Nutricia preOp är en klar, iso-osmolär kolhydratrik dryck med citronsmak. Används för att öka patientens energireserver inför en planerad operation. Minskar den postoperativa insulinresistensen vilket har gynnsamma effekter för eftervården. Glutenfri, låglaktos och fiberfri.

Nutricia PreOp

Nutrison

Nutrison sondnäringar är näringsmässigt kompletta och färdiga att använda. De innehåller makro- och mikronäringsämnen som är specialanpassade för behoven hos olika typer av patienter och sjukdomsbilder.

Varje patient har sina specifika näringsbehov. Därför har Nutricia tagit fram ett brett sortiment av sondnäringar som kan delas in i två produktserier:

  • Nutrison, består av sondnäringar med olika energi- och proteininnehåll med och utan fiber, för att passa olika behov under sjukdomens olika faser.
  • Nutrison Advanced, består av sondnäringar för olika specifika behov och sjukdomar.
Nutrison Protein Plus Energy Multi Fibre

Relaterade artiklar

Nordic Expert Opinion

En praktisk guide för dig och ditt team att följa för att implementera medicinsk nutrition som en del av cancervården.

Läs mer

Medicinsk nutrition & livskvalitet

Forskning visar att medicinsk nutrition kan påverka livskvaliteten.

Läs mer

Viktförlust och överlevnad vid cancer

Påverkan av viktförlust vid cancer och överlevnad.

Läs mer