Denna sida och dess information är till för personal inom hälso-och sjukvården.

Vi håller sjukhus, vårdhem, hemtjänster, studenter, apotek och grossister uppdaterade om produkt-och utveckling, forskning och studier samt våra kurser och akademiska evenemang. Vänligen bekräfta att du arbetar inom hälso-och sjukvården eller om du är patient med recept. Om du är patient eller anhörig kan vi också hjälpa dig att komma till våra sidor speciellt för er. Om du vill ändra ditt val i framtiden måste du ta bort dina cookies.

Skörhet, sarkopeni & sjukdomsrelaterad undernäring

Se intervjuer och webinars med ledande näringsexperter och lär dig mer om Nutricias arbete inom skörhet, sarkopeni och sjukdomsrelaterad undernäring

Missade du OPEN - Older Persons Exercise and Nutrition Study?

Nu kan du ta del av inspelningen av webbseminariet från den 5 maj 2021.

Webbseminariet vänder sig till dig som är verksam inom vård och omsorg av äldre.

Fysisk aktivitet och proteinrikt kosttilägg till personer som bor på äldreboende: från forskning till tillämpning.

Syftet med detta webbinarium var att diskutera innehållet i den äldreomsorg samhället erbjuder. Fokus ligger på nutrition och fysisk aktivitet. Ligger det ett värde i att erbjuda individer som bor på äldreboende enkla dagliga muskelstärkande övningar som genomförs i den dagliga omvårdnaden, i kombination med extra närings- och proteinkosttillägg?

Webbinariet erbjuder från ett tvärprofessionellt perspektiv uppdaterade nationella och internationella rekommendationer om träning och nutrition för äldre. Rekommendationerna kommer att speglas av genomförandet och resultaten från den nyligen avslutade s.k. OPEN-studien där dagliga uppresningsövningar och dagligt proteintillskott till äldre boende på äldreboende utvärderats. De äldres liksom personalens personliga erfarenheter och upplevelser av träningen och kosttilläggen kommer också att presenteras.

SE DET INSPELADE WEBBSEMINARIET

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.