Denna sida och dess information är till för personal inom hälso-och sjukvården.

Vi håller sjukhus, vårdhem, hemtjänster, studenter, apotek och grossister uppdaterade om produkt-och utveckling, forskning och studier samt våra kurser och akademiska evenemang. Vänligen bekräfta att du arbetar inom hälso-och sjukvården eller om du är patient med recept. Om du är patient eller anhörig kan vi också hjälpa dig att komma till våra sidor speciellt för er. Om du vill ändra ditt val i framtiden måste du ta bort dina cookies.

ADHD

Se intervjuer och webinars med ledande näringsexperter och lär dig mer om Nutricias arbete inom ADHD.

Om webinaret

Majoriteten av barn med ADHD upplever positiv effekt från läkemedelsbehandlingen (75%). Men upp till 20% tvingas avbryta behandlingen p.g.a. aptitförlust och medföljande viktnedgång.*

Behandling och åtgärder som inkluderar kostbehandling med nutritionsstöd, kan motverka oönskade avbrott i läkemedelsbehandlingen som följd av viktnedgång, och därigenom förbättra den övergripande livskvaliteten för både barnet och familjen.

Webinaret syftar till att ge en djupare förståelse kring de näringsmässiga utmaningarna hos barn med ADHD, samt vikten av åtgärder och stöd för ett bra näringsintag, både för det övergripande behandlingsresultatet samt för barnets livskvalitet. Fokus är på risk för undernäring och rekommendationer kring klinisk bedömning och insatser för optimal behandling.

Webinaret vänder sig till dig som är hälso- och sjukvårdspersonal och träffar/behandlar barn med ADHD.

 

SE DET INSPELADE WEBINARET

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Agenda

Om talarna