Calogen Extra shots

Calogen Extra shots

För kostbehandling vid sjukdomstillstånd som kräver ett högt energiintag. Energirik fettemulsion som även innehåller protein, kolhydrat, vitaminer och mineraler.

Produktfaktablad

Calogen Extra är en färdigdoserad energirik  fettemulsion som är mycket rik på energi och som dessutom innehåller protein, kolhydrat, vitaminer och mineraler. Baserad på raps- och solrosolja. Glutenfri och laktosreducerad  (mindre än 0,025 g).

extra shots

Indikationer

Calogen Extra är en fettemulsion som är mycket rik på energi och som dessutom innehåller protein, kolhydrat, vitaminer och mineraler.

Smaker

Neutral, jordgubb

Försiktighetsåtgärder

Ges med försiktighet till barn mellan 3-6 år.

Kontraindikationer

Ej lämplig för spädbarn och barn under 3 år. Ej lämplig för personer med galaktosemi.

Dosering

Doseringen är individuell och bör göras i samråd med dietist eller läkare, Se produktfaktablad för mer information.

Hållbarhet

Bäst före datum anges på sidan av förpackningen som dag-mån-år. UHT-steriliserad.

Förvaring

Oöppnad flaska förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur. Öppnad flaska försluts väl och förvaras i kylskåp. Är flaskan öppnad bör den förbrukas inom 2 dygn. Öppnad shot-förpackning bör konsumeras direkt och inte sparas.

Servering

Calogen Extra kan förslagsvis serveras i samband med medicinutdelningen. Calogen Extra är färdig att dricka och smakar bäst väl kyld. Skaka förpackningen väl innan användning.

Viktigt

Livsmedel för speciella medicinska ändamål och används under medicinsk övervakning.

Förskrivs på livsmedelansvisning till barn under 16 år

Beställningsmall

Beställningsinformation

Kan köpas på apotek. Vårdenheter kan beställa direkt vardgivare.nutricia.se/order Tel: 08-24 15 30. E-post: order.amnse@nutricia.com

Calogen Extra Shots
Best. nummer: 90 02 03 (Jordgubb)
Best. nummer: 90 04 54 (Neutral)
Förpackning: 6×40 ml Shots

 

 

Relaterade produkter

Calogen Extra

Calogen Extra

För kostbehandling vid sjukdomstillstånd som kräver ett högt energiintag. Energirik fettemulsion som även innehåller protein, kolhydrat, vitaminer och mineraler.

Läs mer
Calogen jordgubb

Calogen jordgubb

Calogen jordgubb är en energirik fettemulsion med jordgubbssmak baserad på 50% fett (raps- och solrosolja) och 50% vatten. För kostbehandling vid sjukdomstillstånd som kräver ett högt energiintag.

Läs mer
Calogen neutral

Calogen neutral

Calogen neutral är en energirik fettemulsion baserad på 50% fett och 50% vatten. För kostbehandling vid sjukdomstillstånd som kräver ett högt energiintag.

Läs mer
Print Page