Fortini Creamy Fruit

Fortini Creamy Fruit

Fortini Creamy Fruit ar ett komplett, energirikt kosttillägg som äts med sked. Vid kostbehandling av sjukdomsrelaterad malnutrition och vid dålig tillväxt.

Produktfaktablad

Detta energirika, näringsmässigt kompletta kosttillägg kan användas av barn från 1 år vid malnutrition (eller risk för malnutrition). Den har en krämig och len konsistens och är förpackad i en barnvänlig 100 g bägare.
Fortini Creamy Fruit finns i två friska smaker (Sommarfrukt och Bär och frukt) och har ett innehåll av naturliga frukter och grönsaker.

Glutenfri.

Fortini-Creamy-Fruit

Smaker

Sommarfrukt, Bär-och frukt

Indikation

Vid kostbehandling av sjukdomsrelaterad malnutrition och vid dålig tillväxt. Kosttillägg för barn över 1 år som inte får i sig tillräckligt med vanlig mat för att tillgodose sitt näringsbehov.

Dosering

Enligt ordination från dietist eller läkare. Fortini Creamy Fruit kan användas som enda näringskälla för barn 1-12 år samt ges som tillägg till barnets mat.

Försiktighetsåtgärder

Se till att säkerställa vätskebehovet om produkten används som enda näringskälla.

Servering

Fortini Creamy Fruit serveras bäst väl kyld.

Hållbarhet

Bäst före-datum anges på förpackningen som dag-mån-år. UHT-steriliserad.

Förvaring

Oöppnad förpackning förvaras i rumstemperatur. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp i högst 24 timmar. Har man ätit direkt ur förpackningen bör den dock inte sparas.

Viktigt

Livsmedel för speciella medicinska ändamål och används under medicinsk övervakning.

Förskrivs på livsmedelsanvisning till barn under 16 år

Beställningsmall

Ladda ned

Beställningsinformation

Fortini kan köpas på apotek. Vårdenheter kan beställa direkt vardgivare.nutricia.se/order Tel: 08-24 15 30. E-post: order.amnse@nutricia.com

Sommarfrukt
Best. nummer: 90 03 15
Bär och frukt
Best. nummer: 90 03 14

Förpackning:
4 bägare à 100 g

Relaterade produkter

Fortini

Fortini

Fortini är energirika, kompletta näringsdrycker utan fiber för barn. Vid kostbehandling av sjukdomsrelaterad malnutrition och vid dålig tillväxt.

Läs mer
Fortini Compact Multi Fibre

Fortini Compact Multi Fibre

Vid kostbehandling av sjukdomsrelaterad malnutrition och vid dålig tillväxt. Kompakt, energirik näringsdryck med fiber för barn.

Läs mer
Fortini Smoothie

Fortini Smoothie

Energirik, näringsmässigt komplett näringsdryck för barn. Vid kostbehandling av sjukdomsrelaterad malnutrition och vid dålig tillväxt.

Läs mer
Fortini Multi Fibre

Fortini Multi Fibre

Fortini Multi Fibre är energirika och kompletta näringsdrycker med fiber för barn. Vid kostbehandling av sjukdomsrelaterad malnutrition och vid dålig tillväxt.

Läs mer
Print Page