Souvenaid

Souvenaid

Souvenaid är en näringsdryck för kostbehandling av patienter i tidigt skede av Alzheimers sjukdom. Souvenaid är den första näringsdrycken som innehåller en patenterad kombination av näringsämnen som stimulerar synapsbildningen i hjärnan.

Produktfaktablad

Souvenaid har en kliniskt dokumenterad minnesförbättrande effekt hos patienter i ett tidigt stadium av Alzheimers sjukdom och innehåller en patenterad sammansättning av näringsämnen(1-3).
Souvenaid tillför en unik kombination av näringsämnen som främjar synapsformationen. Souvenaid intas som dryck en gång om dagen. Finns i tre smaker. Glutenfri och laktosreducerad. Halal-certifierad.

Indikationer

För kostbehandling av patienter i tidigt skede av Alzheimers sjukdom. Innehåller en patenterad kombination av näringsämnen som stimulerar synapsbildningen i hjärnan. Souvenaid är avsett att användas som nutritionsterapi i ett tidigt skede av Alzheimers sjukdom.

Smaker

Cappuccino, jordgubb- och vaniljsmak

Kontraindikation

Souvenaid är ej lämplig som enda näringskälla.

Dosering

Souvenaid bör intas fortlöpande på inrådan av dietist eller läkare. Se produktfaktablad för mer information och rekommendation.

Hållbarhet

Bäst före-datum anges på sidan av flaskan som dag-mån-år. UHT-steriliserad.

Förvaring

Oöppnad förpackning förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur. Öppnad förpackning skall förvaras i kylskåp i högst 24 timmar.

Servering

Souvenaid är färdig att dricka och serveras lämpligen väl kyld. Omskakas väl innan användning.

Viktigt

Livsmedel för speciella medicinska ändamål och används under medicinsk övervakning.

Beställningsinformation

Souvenaid kan köpas på apotek i Sverige.
I några landsting finns det möjlighet att förskriva Souvenaid på landstingsbidrag. Egenavgiften varierar mellan de olika landstingen.

Jordgubb
Best. nummer: 90 03 07
Vanilj
Best. nummer: 90 03 06
Cappuccino
Best. nummer: 90 04 53

Förpackning: 4×125 ml


Referenser

1. Scheltens P, et al. Efficacy of a medical food in mild Alzheimer’s disease: A randomized, controlled trial. Alzheimers Dement. 2010;6:1- 10.e1.
2. Scheltens P, et al. Efficacy of Souvenaid in mild Alzheimer’s disease: results from a randomized, controlled trial. J Alzheimer’s Dis. 2012;31:225–236
3. Olde Rikkert et al, J Alzheimers Disease 2014.

Print Page