Nya smaker
Fortimel Compact Protein vid smakförändringar
Fortimel Compact Protein vid smakförändringar
Har du också hört dina patienter säga: “Maten smakar helt enkelt inte likadant längre”? Din patient kan uppleva smakförändringar eller sensoriska utmaningar på grund av sin behandling eller helt enkelt av hög ålder.
Att dina patienter inte skall gå ner i vikt när de är sjuka eller under återhämtning är ett känt faktum. Undernäring kan leda till sämre behandlingsresultat.
Dina patienter behöver DIG för att börja med näringsdrycker, och för att fortsätta med dem så länge som behövs.
Att variera smaken på maten är viktigt när din patients smak äventyras. Vi introducerar de nya och uppfriskande smakerna “gurka lime” och “svalkande kokos” i Fortimel-sortimentet. De är utvecklade i samarbete med patienter med smakförändringar och sensoriska utmaningar.
Se film-presentation!
Innehåller komponenter från mentol som ger den kylande effekt som aktiverar trigeminussinnet. Kan vara ett bra alternativ för dålig smak i munnen – ger en fräsch känsla med mentol.
Läs mer!
Innehåller värmande komponenter från chili, som aktiverar trigeminussinnet. Kan vara ett bra alternativ om maten verkar smaklös – ger en värmande, kryddig känsla med chili.
Läs mer!
Är neutral för smaklökarna och luktsinnet och är därför ett bra alternativ vid överkänslighet mot lukt, då det inte tillför ytterligare stimuli – Även ett bra alternativ för metallisk smak i munnen.
Läs mer!
Innehåller komponenter från mentol som ger den kylande effekt som aktiverar trigeminussinnet. Kan vara ett bra alternativ för dålig smak i munnen – ger en fräsch känsla med mentol.
Läs mer!
Innehåller komponenter från mentol som ger den kylande effekt som aktiverar trigeminussinnet. Kan vara ett bra alternativ för dålig smak i munnen – ger en fräsch känsla med mentol.
Läs mer!
När dina patienter når en viss ålder blir smakförändringar en verklighet. Mat smakar inte detsamma eftersom smaklökarna börjar minska och de som finns kvar minskar i storlek. Denna utveckling börjar mellan 40–50 års ålder och efter 60 kan det vara svårt att göra skillnad mellan söt, salt, sur och besk mat.
Prevalensen av lukt och smakförändringar är speciellt hög hos cancerpatienter.2 Smakförändringar och sensoriska utmaningar kan leda till undernäring och sämre behandlingsresultat3, men behandling skall inte avgöras av smak.
Användning av näringsdrycker på sjukhus och inom hemsjukvården har visat förbättrat energiintag, bättre viktstatus och ökade dagliga aktiviteter.4
Läs mer om Fortimel Compact Protein vid smakförändringar!