Denna sida och dess information är till för personal inom hälso-och sjukvården.

Vi håller sjukhus, vårdhem, hemtjänster, studenter, apotek och grossister uppdaterade om produkt-och utveckling, forskning och studier samt våra kurser och akademiska evenemang. Vänligen bekräfta att du arbetar inom hälso-och sjukvården eller om du är patient med recept. Om du är patient eller anhörig kan vi också hjälpa dig att komma till våra sidor speciellt för er. Om du vill ändra ditt val i framtiden måste du ta bort dina cookies.

Nutrison Protein Intense

Nutrison Protein Intense

Komplett sondnäring med helprotein för kostbehandling av sjukdomsrelaterad undernäring hos kritiskt och/eller allvarligt sjuka patienter.

Produktfaktablad

Den första och enda sondnäringen baserad på helprotein* med en proteinnivå som överensstämmer med internationella riktlinjer för kritiskt sjuka.
Innehåller 1,26 kcal/ml. Produkten är näringsmässigt komplett vid 1500 kcal eller 1200 ml och kan användas som enda näringskälla. Glutenfri och laktoslåg.

Nutrison Protein Intense innehåller proteinblandningen P4, en unik kombination av vassle, sojaprotein, ärtprotein och kasein, samt en blandning av gynnsamma fetter med EPA/DHA, som följer de senaste riktlinjerna för nutritionsbehandling. 1,26 kcal/ml. 32 E% protein.

 

* Enligt internationella riktlinjer på 10 g per 100 ml

Nutricia Nutrison protein Intense Nutritarget

Indikationer

Komplett sondnäring med helprotein för kostbehandling av sjukdomsrelaterad undernäring hos kritiskt och/eller allvarligt sjuka patienter.

Kontraindikation

Ej lämplig för spädbarn och barn i åldern 1–12 år. Patienter med galaktosemi. Intolerans mot en eller flera av produktens ingredienser.

Dosering

Enligt ordination från dietist eller läkare.

Försiktighetsåtgärder

Kontrollera sondnäringen innan användning. Omskakas väl. Tillför inte läkemedel till sondnäringen. Används rumstempererad.

Hållbarhet

Bäst-före-datum anges på förpackningen som dag-mån-år.

Förvaring

Oöppnad förpackning förvaras i rumstemperatur. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp högst 24 timmar.

Viktigt

Nutrison Protein Intense är ett livsmedel för speciella medicinska ändamål och skall användas under medicinsk övervakning. Endast för enteral användning. Skall ej användas parenteralt. Kan användas som enda näringskälla.

Nutricias hygienrekommendationer sondnäring och tillbehör

Ladda ned

Beställningsinformation

Kan köpas på apotek.

Tel: 08-24 15 30
E-post: order.amnse@danone.com

Nutrison Protein Intense
Best. nummer: 90 05 03
Förpackning: 12 x 500 ml

Relaterade artiklar

Proteinbehov hos kritiskt sjuka

Förlust av muskelmassa är vanligt hos kritiskt sjuka patienter. Läs mer om vikten av tillräcklig tillförsel av protein och tidig initiering av enteral nutrition här.

Läs mer

P4 – Nutricias unika proteinsammansättning

Se filmen som visar ett test som jämför Nutricias Nutrison sondnäring, som innehåller proteinblandingen p4, med en sondnäring som har kasein som enda proteinkälla.

Läs mer
Print Page